You are here: Home > Carti > Lasa amabilitatile! Fii tu insuti in relatiile cu ceilalti!

Lasa amabilitatile! Fii tu insuti in relatiile cu ceilalti!

Autor: Thomas d`Ansembourg

Editura: Elena Francisc Publishing

Am fost educaţi să purtăm o mască, să jucăm un rol. Ne-am obişnuit să facem o mulţime de lucruri doar pentru a cumpăra recunoştinţa şi aprecierea celor din jur. Asta ne alimentează permanent sentimentul că nu suntem în regulă aşa cum suntem, că nu suntem demni de iubire decât dacă facem pe plac tuturor, că iubirea este un sentiment ce poate fi cumpărat.

Acest mod de a gândi ne separă de esenţă, ne diluează puterea interioară, făcându-ne sclavii părerilor celorlalţi şi incapabili de a ne exprima liber pe noi înşine.

Din păcate, atunci când nu mai ascultăm ce se petrece în interiorul nostru ajungem, mai devreme sau mai tîrziu, să nu-i mai ascultăm nici pe ceilalţi. Lipsa respectului faţă de sine are întotdeauna ca rezultat lipsa de respect faţă de toată lumea.

Lasă amabilităţile! Fii tu însuti în relaţiile cu ceilalţi este un apel de trezire din inconştienţa în care trăim. Ilustrîndu-şi demersul cu exemple edificatoare, autorul explică modul în care tendinţa de a ne ignora propriile nevoi dă naştere la violenţă.

Resorturile noastre interioare fac ca nevoile uitate, ignorate, reprimate, să clocotească în interior până ating punctul maxim şi explodează, întorcându-se cu furie împotriva noastră şi a celorlalţi. Cartea este o invitaţie la dezamorsarea acestor mecanisme autodistructive în conştiinţa şi în inima fiecăruia dintre noi.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.