You are here: Home > Carti > Cine ai fi tu fara povestea ta?

Cine ai fi tu fara povestea ta?

Titlu: Cine ai fi tu fara povestea ta?

Autor: Byron Katie

Editura: For You

Anul aparitiei: 2011

“Workshop-urile ţinute de Byron Katie sunt captivante, iar asta nu doar pentru că oamenii îşi deschid sufletele în faţa ei. Iubirea intensă a lui Katie arde toate iluziile, cu precizia unui laser.”

- The Times (Londra)

CINE AI FI TU, FĂRĂ POVESTEA TA?

Chiar vrei să afli adevărul? Investighează fiecare afirmaţie, folosind cele patru  întrebări.

1. E adevărat?

2. Poţi fi absolut sigur că e adevărat?

3. Cum reacţionezi, ce se întâmplă când crezi acest gând?

4. Cine ai fi tu, fără acest gând?

Nu problema ne provoaca suferinta, ci gandurile noastre legate de problema, spune Katie Byron.

Această carte este o colecţie de cincisprezece dialoguri, pe care Byron Katie le-a purtat cu diferiţi oameni care au participat la întâlniri cu ea, în mai multe locaţii din Statele Unite şi Europa. Unii dintre cei care au lucrat cu Katie sufereau de boli chinuitoare, alţii erau părăsiţi în dragoste sau treceau prin divorţuri neplăcute, iar alţii erau pur şi simplu iritaţi din cauza unui coleg de lucru sau a creşterii chiriei. Ceea ce aveau cu toţii în comun era disponibilitatea de a pune întrebări, cu ajutorul lui Katie, legate de gândurile dureroase care reprezentau adevărata cauză a suferinţei lor. În fiecare caz, vedem cum Katie, cu mintea sa ageră şi imensa sa blândeţe, a ajutat fiecare persoană să descopere pentru sine că, ceea ce până atunci se prezenta ca o realitate de necontestat, nu era chiar aşa.

Deşi aceste dialoguri constituie o lectură fascinantă – unele sunt în acelaşi timp foarte amuzante, dar şi profund mişcătoare – ele sunt menite, în principal, să servească drept instrumente de învăţare. Fiecare dialog a avut loc în faţa unui public. Katie nu a pierdut niciodată legătura cu acel public, amintindu-le în mod repetat tuturor, să urmărească dialogurile în sinea lor şi să-şi pună singuri întrebările pe care trebuiau să şi le pună participanţii. Dialogurile dintre Katie şi aceşti voluntari sunt o punere în scenă, exterioară, a exact genului de dialog pe care fiecare cititor îl poate purta cu propriile gânduri. Rezultatul – chiar şi în situaţia aparent cea mai cumplită – poate fi o eliberare şi o bucurie de neimaginat.

Din 1986, Byron Katie a prezentat Lucrarea în faţa a milioane de oameni din întreaga lume, în cadrul unor evenimente publice, cu intrare gratuită; în închisori, spitale, biserici, corporaţii, universităţi şi şcoli; la seminarii de week-end; şi la Şcoala ei de nouă zile, unde este predată Lucrarea. Ea este autoarea best-seller-urilor: A iubi ceea ce este, Am nevoie de dragostea ta – Este adevărat? şi O mie de denumiri pentru Bucurie şi Schimbă lumea, punându-ţi gândirea sub semnul întrebării.

Katie Byron – VIDEO

Sursa: Aici

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.