You are here: Home > Articole > Cum putem fi buni parteneri pentru noi insine

Cum putem fi buni parteneri pentru noi insine

Declaratia Mea de Autoestimare AICI

Suntem buni parteneri pentru noi înșine atunci când suntem autentici la un nivel profund. Aceasta înseamnă că gândurile, emoțiile și comportamentele noastre sunt într-o strânsă legătură, fără a se contrazice în vreun fel. Nu simulam aparențe, din dorința de a controla, a placea sau a manipula. Vorbele și faptele noastre se potrivesc cu valorile care reprezintă cel mai bun mod de a trăi și de a exista pe care îl știm.

Suntem buni parteneri pentru noi înșine atunci când învățăm din experiențele noastre. Nu există eșec; doar consecințe ale acțiunilor noastre. Putem să alegem în fiecare moment, chiar dacă aceasta ar însemna să pierdem aprobarea celorlalți. Orice schimbare personală are un preţ pe care ni-l asumam, sub aspectul exigențelor, al rigorii, al renunțărilor, al separării. Avem curajul să trecem dincolo de zona de confort și să ne asumăm riscuri, manifestând încredere că deja deținem resursele de care avem nevoie.

Suntem buni parteneri pentru noi înșine atunci când alegem să comunicăm celorlalți experiențele, trăirile și nevoile noastre, respectând-le nevoile, trăirile și experiențele, oferindu-ne reciproc spațiu pentru a evolua.

Suntem buni parteneri pentru noi înșine atunci când dezvoltăm  arta de a trăi, de a ne bucura de existență și de a deveni. Știm că parcurgem un drum al evoluției personale. Fiecare experiență pe care o trăim reprezintă un mod de a ne apropia sau de a ne îndepărta de la destinație. Noi singuri alegem și sunt responsabili de ceea decidem că este destinația noastră.

Suntem buni parteneri pentru noi înșine atunci când ieșim din situațiile de viață pe care le considerăm traumatizante. Știm că nimeni nu ne poate forța să rămânem acolo dincolo de voința noastră. Dacă rămânem, este alegerea noastră și suntem responsabili pentru asta.

Suntem buni parteneri pentru noi înșine atunci când suntem blânzi și alegem să ne iertăm pe noi înșine și pe ceilalți. Știm că alegerile pe care le facem sunt cele mai potrivite în contextul posibilităților, capacităților și nevoilor percepute în acel moment. Noi suntem mai mult decât suma comportamentelor noastre.

* Articol publicat in Cotidianul Regional al Moldovei EVENIMENTUL Aici

Psihoterapeut Cătălina Ioana DASCĂLU - Psihoterapeut autonom practicant, acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, cu specializare in psihoterapie sistemica,  de cuplu si familie, consiliere maritala, premaritala si divort, optimizare relationala si comunicare, sexualitate si identitate sexuala. Life coach si practician de programare neuro-lingvistica.

Follow: www.facebook.com/psihoterapieiasi

Tags: , , , , , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.