You are here: Home > Carti > Cele 5 rani ale sufletului

Cele 5 rani ale sufletului

Autor: Lise Bourbeau

Editura: Ascendent

Aveti impresia ca va învârtiti într-un cerc în parcursul vostru personal? Vi se întâmpla sa repetati o situatie dificila pe care credeati ca ati încheiat-o deja? Poate nu ati stiut unde sa cautati raspunsurile.

Fragmente din carte:

A accepta o experienta nu inseamna ca acea experienta este preferata noastra sau ca suntem de acord cu ea. Este vorba mai degraba de a ne acorda noua insine dreptul de a experimenta si de a invata prin intermediul a ceea ce traim.

Trebuie sa invatam mai ales ce anume este benefic pentru noi si ce anume nu este bun. Iar singurul mod de a afla acest lucru este sa devenim constienti de consecintele acelei experiente. Tot ceea ce hotaram  sau nu, ceea ce facem sau nu, ceea ce spunem sau nu si la fel  ceea ce gandim sau simtim va avea anumite consecinte.

Noi ne cream mai multe masti pe care le folosim pentru a ne apara impotriva suferintei. Aceste masti sunt in numar de cinci si corespund celor cinci rani importante traite de fiinta umana:

Respingere

Abandon

Umilire

Tradare

Nedreptate

Inlocuirea ranilor cu mastile este consecinta faptului ca vrem sa ascundem de noi insine si de ceilalticeea ce inca nu am vrut sa rezolvam. Aceste ascunzisuri sunt o forma de tradare. Care sunt aceste masti? Le-am notat mai jos langa ranile pe care incearca sa le ascunda:

Respingere –> Fugar

Abandon –> Dependent

Umilire – >Masochist

Tradare – >Dominator

Nedreptate – >Rigid

Cu cat rana este mai importanta, cu atat vom suferi mai mult, ceea ce ne va oblige sa purtam mai des aceste masti.

Amintiti-va ca, la fel ca toate persoanele din jurul vostru, masca este cea care va face sa reactionati atunci cand nu sunteti voi insiva. Nu va linisteste gandul ca atunci cand va deranjeaza un comportament al cuiva asta indica faptul ca acea persoana poarta o masca pentru a nu suferi? Tinand cont de acest aspect, veti devein mai toleranti si va va fi mai usor sa-I priviti pe ceilalti cu dragoste.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.