You are here: Home > Carti > Dragoste si Trezire

Dragoste si Trezire

Autor: John Welwood

Editura: Elena Francisc Publishing

Psihologia sacră a cuplului

Transformarea profundă de conştiinţă prin care trece omenirea ajunge la punctul său cel mai dureros. Crizele de toate felurile izbucnesc la nivel planetar, dar toate sunt expresia crizei interioare de transformare psiho-spirituală. Şi locul unde aceste transformări personale izbucnesc cu cea mai mare forţă, este viaţa de cuplu. Relaţia de iubire cu celălalt este reflexia relaţiei pe care o avem cu noi înşine. Este zona cea mai dificilă, cu cele mai mari provocări, care scormoneşte în adâncul nostru pentru a scoate la suprafaţă cele mai vechi şi cele mai rezistente traume. Este o zonă întratât de dificilă, încât timp de milenii, căutătorii Adevărului s-au retras în peşterile singurătăţii şi ale abstinenţei, crezând că astfel pot evita întâlnirea dureroasă cu adâncurile inimii lor.

Dar în vremurile noastre, spiritualitatea coboară în viaţa de fiecare zi. John Welwood este un vizionar şi un geniu, este mult mai mult decât un psihoterapeut, este un explorator al conştiinţei influenţat de contactul său cu budismul zen care înţelege că spiritualitatea nu poate fi o trăire desprinsă de corp şi că ea are legătură cu cele mai profunde adâncimi ale fiineţi umane. După „Călătoria Inimii”, o capodoperă despre iubirea conştientă, el revine cu această carte formidabilă Dragoste şi trezire, în care explorează ceea ce el numeşte pshihologia sacră a cuplului. El priveşte provocările iubirii în cuplu ca pe o poartă de acces către trezirea spirituală. Iubirea autentică pentru celălalt ne face să ne privim cu sinceritate, să coborâm în adâncuri, să renunţăm la tot ceea am crezut vreodată că suntem, ne obligă să ne dezbrăcăm de armurile ego-ului, de prejudecată şi de convenţie, ne obligă să ne lepădăm de moştenirile restrictive ale lanţurilor familiale şi karmice, ne obligă să aruncăm armele pe care le-am dezvoltat în copilărie pentru a putea supravieţui şi să rămânem goi, faţă în faţă cu celălalt. Cere un curaj enorm şi acest curaj nu poate veni decât din iubirea adevărată. Iubirea pentru celălalt ne conduce la esenţă şi la trăirea marii Iubiri.

Este o carte practică şi revelatoare, inspiratoare şi clarificatoare, care, pur şi simplu, arde ca o flacără. Este destinată acelora care simt în adâncul lor că iubirea în cuplu poate fi poarta către Revelaţie.

Sursa: Elena Francisc Publishing

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.