You are here: Home > Articole, Resurse > 10 reguli care va vor ajuta sa va usurati munca

10 reguli care va vor ajuta sa va usurati munca

  1. Evitati sa va identificati cu un urias care poate purta lumea pe umeri. Incercati sa nu va straduiti mai mult decat va sunt limitele de rezistenta. Cunoasteti-va ritmul si respectati-l, pe cat posibil.
  2. Invatati sa planificati. Faceti-va un plan saptamanal care sa includa activitati, gradul de importanta al acestora, durata de timp pentru fiecare activiate si resursele necesare  (inclusiv colegi cu care aveti nevoie sa colaborati pentru realizarea sarcinilor de munca).
  3. Straduiti-va sa fiti eficienti. Este mult mai simplu si salveaza timp sa faceti un lucru bine de la inceput.
  4. Disciplinati-va sa nu lasati pe maine ceea ce puteti face astazi. Depuneti efort pentru a va mentine in parametrii programului pe care vi l-ati facut.
  5. Nu incercati sa faceti totul intr-o clipa. Luati fiecare lucru pe care il aveti de realizat pe rand.
  6. Aveti rabdare cu dumneavoastra. Dati-va timp pentru reflectie, pentru analiza, pentru planificare, pentru realizare si pentru evaluare.
  7. Incercati sa implicati si alti colegi in ceea ce aveti de realizat, pe cat posibil. Incercati sa pastrati relatii placute si armonioase cu colegii dumneavoastra. Din timp in timp, oferiti feedback-uri pozitive cu privire la ceea ce apreciati la ceilalti.
  8. Adoptati o atitudine mentala corecta, retinand faptul ca usurinta sau dificultatea muncii dumneavoastra depinde de felul in care o concepeti.  “Fie ca tu crezi ca poti sa nu poti, ai dreptate” – H. Ford.
  9. Din cand in cand, practicati exercitii de relaxare. Veti vedea ca solutiile vor veni mult mai usor asa si dumneavoastra va veti bucura mai mult de ceea ce faceti.
  10. Alegeti sa va placa ceea ce lucrati. Decideti asta. Gasiti un sens al muncii depuse. Poate ca nu e nevoie sa va schimbati slujba. Uneori, o perspectiva diferita asupra locului unde munciti este in masura sa creasca gradul de implinire, de bucurie si de entuziasm.

Psihoterapeut Catalina Ioana Dascalu

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Tags: , , , , , , , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers