You are here: Home > Articole, Resurse > Timpul ca investitie

Timpul ca investitie

Bunul tau cel mai de pret este timpul. De asemenea, reprezinta si cea mai limitata resursa a ta. Ai o perioada de timp limitata si, odata ce s-a sfârsit, s-a sfârsit definitiv. Timpul este esential pentru realizari si e efemer.

Nu poti obtine mai mult, indiferent ce ai face. Se poate spune ca, prin modul în care îti folosesti aceasta resursa pretioasa, îti determini calitatea vietii. Abilitatea ta de a obtine sanatatea, fericirea si prosperitatea pe care ti le doresti reprezinta masura eficientei tale ca fiinta omeneasca. Scopul tau este sa îti folosesti minutele si orele mai eficient pentru a te asigura ca obtii cea mai mare cantitate si calitate a lucrurilor pe care le vrei în schimbul timpului pe care îl investesti.

Totul în viata reprezinta un schimb de un fel sau altul. În ansamblu, îti vinzi timpul pentru rezultatele si recompensele pe care ti le doresti. Poti spune ce fel de comerciant esti uitându-te în jurul tau si evaluându-ti situatia actuala. Esti multumit de rezultatele schimburilor de pâna acum din viata ta?

Nu poti economisi timp. Poti numai sa îl investesti în mod diferit. Fiecare parte din viata ta de astazi indica modul în care ti-ai folosit timpul în trecut. Daca doresti sa ai un viitor aparte, trebuie sa îti consumi timpul diferit în prezent. Trebuie sa îti schimbi modul de a gândi despre tine însuti si despre cum îsi folosesti timpul pentru a obtine lucrurile pe care ti le doresti în viata.

Tot ceea ce faci si necesita timp reprezinta o alegere. Optiunea este sa îti folosesti timpul cu întelepciune sau nu. Oricum alegi, timpul va disparea pentru totdeauna. Daca îti folosesti timpul pentru o activitate, nu vei mai avea aceeasi perioada de timp disponibil pentru a-l consuma sau a-l investi într-o alta activitate.

Alegerile tale despre cum îti întrebuintezi timpul îti determina în mare masura calitatea vietii, de astazi si din viitor. Trebuie sa fii foarte atent la timpul tau. Trebuie sa fii hotarât sa nu ti-l risipesti pe activitati cu valoare redusa. Trebuie sa reduci, sa selectezi si sa elimini toate activitatile care nu mai reprezinta cea mai buna întrebuintare a timpului tau daca vrei sa obtii cel mai mare profit pentru energia investita în viata si în cariera. “Gândirea de la zero” te va ajuta sa faci alegeri mai bune. Este o modalitate de gândire-cheie care îti poate schimba viata .

Exercitiu de reflectie personala

Te rog sa reflectezi si sa raspunzi cat mai sincer la urmatoarele intrebari.

1. Ce îti place cu adevarat sa faci? Ce activitate îti ofera cel mai mare sentiment de importanta?

2. Daca ai putea fi excelent la orice sarcina sau în orice abilitate, care ar fi aceasta? Stabileste-ti-o drept obiectiv si începe sa lucrezi imediat asupra acelei îndemânari.

3. Care sunt domeniile cheie ale slujbei tale? Pe o scala de la 1la 10, cât de bun esti în fiecare sector de activitate?

4. Care abilitate, daca ai dezvolta-o si utiliza-o într-un mod excelent, ar avea cel mai mare impact pozitiv asupra vietii tale?

5. Care este domeniul tau de excelenta, specific tie si care reprezinta cel mai bun lucru pe care îl realizezi în activitatea ta?

6. Daca ai putea face doar un singur lucru toata ziua, ce sarcina sau activitate ar contribui cel mai mult la valoarea companiei si a muncii tale?

7. Identifica-ti chemarea inimii, acel lucru unic pentru care ai fost adus pe pamânt. Daca ai putea realiza un singur lucru extraordinar în viata, care ar fi acela?

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

One Response to “Timpul ca investitie”

  1. gabi spune:

    Din punctul meu de vedere timpul e infinit asa ca ai timp pentru tot ce vrei sa experimentezi. De fapt noi toti am experimentat tot ce se poate experimenta si vom continua sa experimentam pentru totdeauna toate situatiile posibile. Mi se pare o neintelegere faptul ca unii se gandesc la timp ca ceva limitat mai ales ca el nu exista. Exista doar perceptia eronata a mintii a faptului ca timpul trece. Nu timpul trece, noi ne miscam in spatiul ce ne inconjoara. Problema nu este timpul ci daca noi ne traim viata pe deplin multumiti de noi insine. Pana la urma nimeni nu va rezista intr-o anume situatie neplacuta pentru el sau nepotrivita rolului din viata actuala oricat ar fi de obisnuit cu ea. Asta nu inseamna ca si-a irosit timpul sau ca i-a ramas putin timp sa incerce sa schimbe acea situatie. Doar ego-ul nu are timp niciodata pentru cate si-a propus pentru ca niciodata nu va fi destul pentru el. Pana la urma timpul e o resursa inepuizabila tocmai pentru ca nu exista.

Leave a Reply

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.