Citeste intai aici


Probabil nu intamplator ai ajuns aici.  In cazul in care acesta este primul pas facut in acest spatiu, iti urez BUN VENIT.  Daca ne     cunoastem deja, iti multumesc pentru trecere si pentru ca ai ales sa revii pe aceste pagini.

Sper sa gasesti, aici, in Cabinetul  individual de psihologie – Psihoterapeut Catalina Ioana DASCAL, resurse cu ajutorul carora  sa “nasti”   raspunsuri la intrebarile tale. Sau sa adaugi noi intrebari la ceea ce deja consideri ca stii cu certitudine. Aceasta, tocmai pentru ca  fiecare  dintre noi este o personalitate unica si, drept urmare, fiecare are propria cale de urmat, propriile intrebari si raspunsuri. Eu, ca psihoterapeut, voi respecta intotdeauna individualitatea si unicitatea  celor care se adreseaza cabinetului psihologic.

Convingerea mea este ca modul in care evoluam si ne atingem cel mai inalt punct de performanta in domeniile relevante ale vietii este   direct influentat de descoperirea de noi perspective, de curiozitatea explorarii acestora si de acceptarea lectiilor pe care le putem invata   din orice situatie in care si de care devenim constienti.

Cred ca ceea ce ne uneste, ca oameni, dincolo de diferentele de gen, statut, nationalitate sau orice altceva,  este nevoia de speranta, de   armonie, de echilibru si de afirmare a puterii personale, ce deriva din responsabilitate, onestitate si respectul acordat propriei persoane     si celorlalti.

Una dintre constantele vietii este schimbarea. Din acest motiv, este vital sa invatam sa folosim resursele interioare pe care le detinem   nativ, prin educatie sau prin autoreflectie.

Fiind un proces prin care suntem invitati sa privim in interiorul nostru, atat psihoterapia individuala, cat si psihoterapia de cuplu     faciliteaza achizitionarea de noi abilitati de gestionare a propriilor probleme de viata – abilitati ce pot fi folosite in cadrul unor situatii   punctuale, singulare, sau se pot transforma in deprinderi sau atitudini de viata, cu aplicabilitate pe termen lung intr-o gama variata de   domenii.

De ce sa apelezi la un psiholog – psihoterapeut?

Sunt alaturi de tine, prin sedintele de psihoterapie, in acele momente cand:

 • te simti depasit de provocarile vietii
 • parcurgi stari de tristete sau lipsa de satisfactie cu privire la modul in care iti traiesti viata
 • simti anxietate si panica in situatii aparent obisnuite de viata,  ceea ce-ti provoaca stari intense de tensiune psihica si fizica, cu imposibilitatea de a te mai bucura de viata
 • nu mai ai incredere in modul in care iti poti folosi resursele personale pentru atingerea propriului potential de dezvoltare
 • ai dificultati in crearea sau/si sustinerea de relatii si parteneriate satisfacatoare
 • te confrunti cu o schimbare majora in viata, de genul divortului, decesului partenerului, lipsa unui loc de munca
 • ai simptome fizice, organice datorita problemelor emotionale

Inainte de a incepe un proces terapeutic, in cadrul cabinetului psihologic,  iti recomand sa reflectezi la urmatoarele intrebari:

 • Care sunt provocarile la care doresti sa gasesti solutii ?
 • Care sunt zonele din viata ta unde doresti sa cresti nivelul de entuziasm si de motivare ?
 • Cat de important este sa ai o relatie satisfacatoare cu partenerul de cuplu? Ce ai fi dispus sa faci pentru asta?
 • Cat de esential este pentru tine sa  descoperi ceea ce ofera sens si semnificatie vietii tale, astfel incat sa fii capabil sa traiesti cu bucurie?

Te asigur de faptul ca in  relationarea noastra terapeutica iti voi garanta respectarea urmatoarelor principii etice:

1. CONFIDENTIALITATE
Intregul proces terapeutic este confidential.  Informatiile dezvaluite de tine in cadrul sedintelor de psihoterapie sunt confidentiale, fiind inregistrate numai cu permisiunea ta.

2. SIGURANTA
Impreuna vom  crea un mediu relational confortabil, in care tu sa te simti  liber sa te exprimi pentru a-ti inteleagi comportamentele. Este necesar ca tu  sa te simti in siguranta atunci cand vei vorbi despre ceea ce consideri ca este intim si profund pentru tine. Pe linga aceasta, inca din timpul primei noastre intalniri, vom stabili impreuna durata, pretul, continut si incheierea fiecarei intalniri, precum si fixarea unor limite comportamentale.

3. NON-INTRUZIVITATE
Iti voi respecta  spatiul personal, fara sa abordez subiecte pe care tu inca nu esti pregatit sa le discutam. Tu vei alege ritmul in care se va desfasura procesul terapeutic.  Rolul meu este acela de te insoti cu acceptare si intelegere pe tot parcursul terapiei.

4. EXCLUSIVITATE
Intre tine, ca si client, si mine, ca psihoterapeut va exista o relatie unica.  Interventiile din partea altor persoane, fara acordul tau (frati, parinti, socri, colegi ai psihologului, telefoane, solicitari externe etc.) nu sunt  incurajate.

Sugestiile, intrebarile si propunerile de colaborare  sunt  bine venite. Ma poti contacta  la adresa de email catalina.dascalu@psihoterapieiasi.ro

Mai multe informatii despre materialele publicate pe acest site gasesti Aici

Daca doresti sa ma cunosti,  te invit Aici

Ma gasesti si pe Facebook, la adresa www.facebook.com/psihoterapieiasi

Daca doresti sa afli informatii despre modul in care este respectata confidentialitatea datelor tale cu caracter personal, te invit sa-ti iei timp sa citesti cu atentie GDPR- Nota de informare

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS
Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
https://www.psihoterapieiasi.ro/ 2024-06-24T05:22:42+00:00 website average bounce rate