You are here: Home > Acasa, Articole > Succesul si stabilirea telurilor clare

Succesul si stabilirea telurilor clare

Suntem un ocean de resurse care așteaptă să fie explorat și cucerit. Diferența între cei care folosesc resursele cu care au fost înzestrați și cei care stau pe margine și se lamentează de dificultatea vieții este dată de direcția spre care fiecare privește. Ce vezi dincolo de linia orizontului? Ce lume minunata te anima sa mergi mai departe, zi după zi, pas cu pas? Care este cea mai bună versiune a ta la a cărei devenire contribui în fiecare zi, cu fiecare alegere?

A avea succes înseamnă a face un efort conștient de stabilire a țelurilor. Obiectivele puternice descătușează energia creatoare și dau naștere forței  necesare pentru atingerea lor.

Noi toți avem modalități variate de a ne orienta în realitatea în care trăim. Avem acces la resurse nelimitate, pentru care avem nevoie de “privirea” potrivită, data tocmai de țelurile noastre. Vedeam doar ceea ce suntem pregătiți și avem nevoie să vedem, la un moment dat.

Gândirea conștientă este “șeful de birou” al vieții noastre. Rolul ei este de a decela informațiile provenite din mediul înconjurător, de a le identifica, analiza și compara cu alte informații, iar apoi de a decide care sunt acțiunile ce trebuie întreprinse.  Gândirea subconștientă este cea care deține forțe uriașe pentru a realiza mai mult decât am crezut că suntem în stare să realizăm vreodată. Gândirea subconștientă funcționează cel mai bine atunci când ne stabilim țeluri clare, sarcini specifice, acțiuni deliberate și limite ferme pentru atingerea obiectivelor.

Daca pe fața monedei succesului  este abilitatea de a stabili țeluri clare, pe reversul ei este abilitatea de a ne organiza și de a lucra la cele mai importante sarcini în fiecare clipă. Trebuie să ne fie absolut clar ce este important pentru noi înșine fie ca este vorba de un plan de carieră, de afacere sau relațional.

Realizarea unui plan, atingerea unui țel înseamnă autodisciplina, autocontrol și autoperfecționare. Cea mai valoroasă întrebuințare a timpului înseamnă să devenim tot mai buni în îndeplinirea celor câteva sarcini de care depinde majoritatea rezultatelor. Tot ce e mai puțin decât un angajament conștient față de un lucru important, este un angajament inconștient față de un lucru neimportant.

* Articol publicat in Cotidianul Regional al Moldovei EVENIMENTUL Aici

Psihoterapeut Cătălina Ioana DASCĂLU - Psihoterapeut autonom practicant, acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, cu specializare in psihoterapie sistemica,  de cuplu si familie, consiliere maritala, premaritala si divort, optimizare relationala si comunicare, sexualitate si identitate sexuala. Life coach si practician de programare neuro-lingvistica.

Follow: www.facebook.com/psihoterapieiasi

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.
Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers

Optimizare site free search engine website submission top optimizationoob.jpg"/>

Exploreaza psihologia! Revista, Evenimente, Specialisti... 

TopDirector - Psihologie TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi