You are here: Home > Articole, Resurse > Inovarea, cheia succesului

Inovarea, cheia succesului

Sun Tzu, in a sa “Arta Razboiului”, afirma ca daca nu faci ceva unic, nu ai obtinut de fapt o victorie. Sun Tzu continua spunand ca victoriile usoare nu sunt victorii adevarate. Adevaratele victorii sunt cele in care « invingi un inamic deja invins » prin inovare.

In foarte multe circumstante, inovarea ofera genul de putere care determina victoria. Invingatorii inoveaza pentru a gasi noi cai spre victorie fara a intra in competitie.

Cu toate acestea, imaginarea de idei noi este simpla. Testul succesului se afla in capacitatea de a implementa ideile. Pasii ce va vor ajuta sa va activati mintea pentru a vedea alta realitate si a descoperi posibilitati noi sunt urmatorii :

  1. Definiti problema. Folositi cuvinte sau desenati imagini pentru a defini elementele esentiale ale problemei.
  2. Dezvoltati afirmatii de tipul « Ce-ar fi daca…. ». Acestea ar trebui sa va conduca spre actiuni radicale si neobisnuite. Treceti dincolo de granitele mediei.
  3. Vizualizati actiunea. Selectati cateva idei interesante si vizualizati-va punandu-le in aplicare. Imaginati-va ce se intampla, moment cu moment. Focalizati-va atentia asupra actiunii si mai putin asupra rezultatelor. Observati ce anume este interesant in timpul desfasurarii scenei.
  4. Inovati. Extrageti informatii din aceste idei si cautati un mod nou de a solutiona problema. Experimentati si acordati-va permisiunea de a va abate, uneori, de la ceea ce considerati ca reprezinta drumul drept catre rezolvarea problemei. Retineti ca nu exista esec, exista doar feedback. Daca ceva nu a mers, puteti oricand sa faceti ceva diferit.

Descoperirea consta in a vedea ceea ce vad toti si a te gandi la ceea ce nu s-a gandit nimeni.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.